dimecres, d’abril 20, 2011

La por

L’ésser humà que he conegut des que tinc ús de raó, s’ha caracteritzat, per lluitar pel seu interés. Exclusivament pel seu interés. El seu interés, també ha estat la bondat i la compassió, puc citar noms.
La consciència se li ha anat transformat, amb el pas dels anys, manifestant-se en un sentit o en altre, posa tu els adjectius que vulgues.
He conegut caçadors despietats que han acabat sent activistes ecologistes a tota ultrança, també en conec, que han acabat sent pacifistes en pau. No tinc notícia de ningú que haja fet el camí a la inversa.
En el món de les ideologies els canvis han estat tant radicals, que alguns han tornat d’on van eixir, sempre convençuts, en totes i en cada una de les etapes de la seua evolució de consciència.
L’ésser humà sempre , des que tinc consciència, s’ha organitzat per conseguir els seus objectius. D’organitzacions, de tot tipus n’he conegut. Les circumstàncies les han modelat i mesurat en el temps històric.
En aquests moments vivim uns temps de conspiracions universals extraterrestres: l’ésser humà no té límits, la seua ment ja no cap en el seu habitacle tradicional.
La por ha estat la gran arma utilitzada per a que res canvie des que tinc consciència. Ella ha aconseguit parar la raó lliure i el raonament obert.
Mags, gurús, xamans, rectors, pastors, messiànics, il•luminats... especialistes tots de la por.

1 comentari:

Jordi Policarp - Els llibres del celler ha dit...

Tens tota la raó.
De vegades caldrà que posem tot el nostre "arsenal" personal per superar-la amb valentia. Sinó correm el perill de viure esclavitzats en un món d'aparent llibertat.