diumenge, d’agost 19, 2012

Sóc ferit de mort


Sóc ferit de mort.



El meu to és l’adequat.

Quan l’ànima s’arrastra pels camins vells en busca d’una senyal i,

no la troba una vegada més...

És que el meu temps s’ha esgolat pels camps erms.



No he sabut trobar.

No he sabut.



Sóc lluny del què sé cert.

Sóc molt lluny de mi.



No he trobat el meu espai,

no me l’he construït.



Sóc ferit de mort.

diumenge, d’agost 12, 2012

Té alternativa l'estupidesa?


Un huracà ens portà anys de riquesa econòmica i financera. Parle dels últims vint anys, abans de l’esclat de les hipoteques brossa als EEUU.

A partir de l’esclat als EEUU., es contagià Europa, partícip necessari en l’assumpte i, s’inicià la davallada de manera descarada, a Irlanda, Portugal i Espanya.

Els gestors i promotors del miracle econòmic arreu, ho eren en la creació de fum de boja econòmica, de màgia econòmica. De no res, s’anotaven beneficis que en un mercat fantàstic s’especulava i s’obtenien més crèdits fantasmagòrics.

Màgia i més màgia en mans de mags piramidals. Es tractava d’un miracle. S’havia aconseguit la pedra filosofal per fi: or a partir de papers.

Un altre huracà, ara a la inversa, està posant les coses on han estat sempre: els diners, constants i sonants en poquetes mans i en poquets països.

Res no ha passat sense la col·laboració necessària de la ciutadania. Qualsevol vividor simpàtic, que oferia guanys a venir, ha estat catapultat a la cúspide de la piràmide política. Ningú ha preguntat l’origen de la riquesa que entrava als consistoris i governs. No importava si ens regalaven bocates de saltxitxò o ens beneficiàvem en altres serveis.

El model no s’ha posat en dubte. L’estupidesa té alternativa?