dimarts, de juliol 24, 2012

Retall


En els últims cinquanta  estius, els què l’han acompanyat  en la memòria a través del temps que li ha tocat viure, i des dels quals, assegura, ha conegut la vulgaritat, la mediocritat i la mesquinesa, des del carnaval de la falsedat diària; està tot llest per a començar la festa del poble: el castell a la platja, l’enllumenat  especial al llarg dels carrers del centre, els petards, els canons... el soroll dels trabucs, l’alcohol necessari, la música popular.... Tot ensamblat en el joc de mostrar la força de l’ego familiar i tribal al carrer.
Una setmana de manifestació de la grandesa de l’inconscient treballat des del conscient de tot l’any. La força del poble es lluirà  en germanor en la festa i, s’executarà  en clans durant la resta de l’any. Tot per al poble sí, però amb distincions.
Des de fora de la festa també es viurà, però amb infinitat de matisos enfront de l’espectacle mai disseccionat.
 La cohesió dels que ocuparan els carrers sense necessitat de permís governatiu, en estos dies, en què les autoritats  recelen de les manifestacions per les pujades d’impostos i per les retallades de serveis públics, és com a mínim, cridaner.
¿Fester i manifestant  del descontent  social i cívic a deshores? ¿Per la vesprada de bracet del que col·labora i afavoreix  les retallades i per l’endemà escridassant-lo?  Trastorns bipolars  per a estudiar els experts.
Cohesió de grup, sense dubte,  des d’una mirada  decepcionant.  Incoherent i penós, des d’una mirada freda.
Els grups s’autoestimulen i s’autoalimenten i s’autoperpetuen  des de tots els temps en les nostres cultures.  Si vols “medrar” apunta’t i seguix l’escalafó que t’assignaran.